pondělí 30. března 2020

Hlasim se zpet do sluzby

Takze dnes jsem publikovala 2 nove clanky. jeden (ten predchozi) je z 26.4.2018, ktery jsem mela rozepsany a nikdy jsem ho z nejakeho nevim jakeho duvodu nepostla :D No a pak tu mame tento clanek, ktery je aktualne z reality roku 2020.

Ach!!! Tak ten rok 2020 dobre zacal.
Vsichni se nachazime ve slozitem obdobi, kdy nase zivoty ovlivnuje virus Covid19. Na druhou stranu, si vsichni opravdu uvedomíme, jak jsou pro nas dulezite veci, ktere jsou tak bezne v zivote a momentalne nam nejsou dostupne. Bavim se o zakladnich beznych vecech jako je zajit si na kafco, ke kadernici, na party, do nakupniho centra, nebo proste jen v lete k vode s rodinou ci prateli... Spousta lidi si taky konecne uklidi doma bordel a udela si poradek ve vecech, ale nejvetsim prinosem pro lidstvo bude mit Covid19 tim, že Denisa znova zacala psat blog!!!!!! :D :D :D

Od predchazejiciho clanku ubehly cca dva roky. No, takze nechci se rozepisovat a hlavne to ani nejde tu sepsat cele 2 roky, ale tak aspon napisu takove nejhlavnejsi body.
Rok 2018 byl pro me asi nejhorsi, protoze prisel novy management a zacali se tam teda opravdu dit veci. Novy management mel pocit, ze jsme malo disciplinovani ci co, takze nam davali jakoze fakt poradny hard time.

Podle me nejabsurdnejsi vec co zavedli bylo, ze nam zakazali jakekoliv navstevy v ubytovani. To proste neni normalni, jakoze sorry, ale letusky tu jsme vekove cca od 22-45 a ted si vemte ze mate treba 40 let a nekdo vam rekne, ze vas nikdo nemuze prijit navstivit. No vezeni. strasne.
Potom nam poslali email, ze kdyz vkrocime do letadla, tak nase kufry na koleckach musim nadzvednout a musime si je nest v ruce, abysme neposkodili letadlo, koberce a sedacky. :D no tak jako uprimne, myslela jsem si, ze kdyz poslali tento email, ze bylo 1.4 a ze to byl aprilovy vtip, ale bohuzel to byla realita. Takze logika naseho managementu - nas 6 crew znicime letadlo nasimi koleckami od kufru, ale to že do toho letadla potom prijde 120 pasazeru, tak ti uz to nijak neznici :D :D :D Takze na druhy den si z tohoto stupidniho narizeni udelali 2 crew srandu. Jedna si dala svuj kufrik na zada, ukazala palec hore a druha crew ju vyfotila a napsali k tomu neco jakoze trenuji nove narizeni spolecnosti a za to smajliky. No a tato fotka kolovala v nasich vsech moznych whatsapovych skupinach, co pouzivame vetsinou za ucelem vymeny letu s jinyma crew a jelikoz agenti STB se nachazeji i v Bahraine, ne jen u nas v cechach a na slovensku, tak tu fotku nekdo preposlal vedeni.. Tyto crew uz v nasi company samozrejme nepracuji.

No a potom neustale meneni nasich rozpisu - z kratkych letu, dlouhe lety... Lety, ktere jsme pred tim meli jako "nigtstop" tzn, ze jsme zustavali v destinaci, protoze to byly dlouhe lety, nam zmenili na lety na otocku a pres noc. Bohuzel to bylo legalni. protoze legalne to vychazelo tak tak v limitech, kdy se tyto lety dali odletet na otocku, anizbysme zustali na miste na hotelu. Tyto lety byly nocni mury kazdeho a spousta lidi na ne zavolali sick. Bylo to opravdu narocne. Byly to 12ti hodinove šichty pres noc. to se neda popsat, ale proste cesta nazpatek cca o 7 rano to uz sme vypadali jak zombie a byli jsme total mimo.

No a k tomu vsemu nam temer vsem sebrali nase naplanovane dovolene a vubec je nezajimalo, že proste musis jet dom, protoze jdes na svatbe za svedka, nebo ze mas jakykoliv jiny duvod. Proste budes tady letat a hotovo. Bylo to opravdu tezke obdobi a spousta lidi tehdy dalo vypoved a vzdali to.


Po nejake dobe se to ale nastesti zacalo vracet do normalu. na Vanoce nam poslali email ze za nasi hard work nam znovu dovoluji mit navstevy, zacali nam postupne vracet ty dlouhe lety na otocku na nightstopy a zacali z vesela nabirat nove a nove lidi. Takze nas byl dostatek a prestali se take rusit dovolene. zacali prichazet nove letadla, otevirame nove destinace, menime servis na letech.... Proste opravdu velmi mnoho zmen k lepsimu a je to citit.

No a nejvyznamejsi zmena prisla na konci roku 2019, kdy jsem byla na vanoce doma a prisla mi zprava ze na zacatku ledna 2020 mam naplanovany pohovor na pozici Cabin senior, coz je dalsi krok v kariere v nase firme. Doted jsem pracovala v business class jako radova letuska. Povyseni na pozici Cabin senior znamena, ze se vratim zpet do economy ale budu mit na zodpovednost celou kabinu, pasazery a crew. Je to jakymsi zpusobem manazerska pozice. Staneme se lidry. No jednoduse receno.... Pokud se neco posere a ani to nemusi byt moje chyba, tak ja jsem za vsecko zodpovedna :D

No a jelikoz jsem na zacatku psala, ze rok 2020 zacal tak dobre, tak to i proto, ze zkousky a pohovor jsem uspesne zvladla a uz jsem i absolvovala trening na novou pozici. jako senior jsem mela prvni a take bohuzel na dlouhou dobu posledni let 4.3. od te doby jsem v praci nebyla, diky situaci, ktera ted ovlivnuje zivoty vsem na svete. Takze vam nemuzu nabidnout zadne nove a zajimave storky z moji nove pozice, kterych verim, ze bude neuveritelna spousta a jako senior uz budu vnimat situace zase trosku z jineho uhlu pohledu. Tzv. bigger picture se tomu rika nebo co :D

💪💪💪💪
Tak jsem zvedava, jak dlouho mi to psani blogu zase vydrzi :D ale tak pokud to budou lidi cist, tak snad u toho teda zustanu nejakym zpusobem.

Mejte se krasne, zustante doma, a spolu to zvladneme!

Vase Déňa


Žádné komentáře:

Okomentovat